Câte vehicule electrice au fost înmatriculate în România în acest an?

În România, LEKTRI.CO prezintă indexul de e-mobilitate pentru anul 2022, până în luna noiembrie inclusiv. Din datele centralizate în acest interval, specialiștii anunță că pe parcursul anului 2022 au fost înmatriculate în România peste 10.000 de vehicule electrice, mai mult decât în ultimii doi ani cumulat.

În contextul auto, în analiza LEKTRI.CO, în acest an, au fost înmatriculate cca. 3,130 VE, iar anul trecut s-au  depășit 6,800 de unități înscrise. Volumul cumulat în cei doi ani a fost depășit de rezultatele înregistrate anul acesta, respectiv cca. 10,140 de unități înregistrate.

Per total, parcul de vehicule electrice din România a trecut de 23.000 de unități, iar în luna noiembrie au fost înmatriculate 915 vehicule electrice (dintre care 12 vehicule comerciale LCV).

Peste 10.000 de vehicule electrice au fost înmatriculate în România

În opinia sa, „Sfârșitul lui 2022 vine cu o confirmare a tendinței observate pe parcursul ultimilor ani, aceea că vehiculele electrice sunt la mare căutare. Ne bucurăm să vedem că tot mai mulți români se îndreptă spre e-mobilitate și credem că trendul se va menține pe creștere,…

Citeste continuarea Aici

You might also like