Cât costă acum echiparea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă?

Prețurile anvelopelor de iarnă au crescut semnificativ în această iarnă, astfel că șoferii care nu au deja un set, vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare.

În contextul Codului Rutier, circulația autovehiculelor pe drumurile acoperite cu gheață, zăpadă sau polei se face doar cu autovehicule care au montate cauciucuri de iarnă. Dacă această prevedere nu este respectată, șoferii riscă amenzi consistente, chiar mai mari decât un set nou de anvelope.

Cu toate acestea, trebuie menționat că prețurile anvelopelor de iarnă au crescut în ultima perioadă cu 10-15%. Astfel, prețurile pornesc de la 125 de lei/bucată, ceea ce înseamnă că pentru un set complet de patru cauciucuri trebuie să scoatem din buzunar cel puțin 500 de lei. Însă prețurile pot ajunge și la 2.000 de lei pentru o singură anvelopă.

Din punct de vedere al prețului, acesta este unul dintre criteriile cele mai importante la achiziționarea de anvelope, potrivit unui studiu realizat recent. Potrivit acestuia, 87,8% au răspuns că acest criteriu este important sau foarte important. De asemenea, 10,2% au afirmat că acordă o importanţă de nivel mediu preţului…

Citeste continuarea Aici

You might also like