Care sunt schimbările majore privind permisul de conducere în România?

În România, se anunță o serie de schimbări majore privind obţinerea permisului de conducere. Astfel, noile prevederi sunt obligatorii pentru toți examinatorii auto la nivel național.

O serie de modificări oficiale privind examinatorii auto au avut loc recent în România, după ce normele privind formarea, atestarea și controlul acestora au fost schimbate recent. Acum, aceștia au noi obligații și pot fi evaluați și online, după ce ordinul MAI a fost schimbat.

Concret, cei care vor să dea examenul pentru obținerea permisului trebuie să știe că examinatorii de la proba practică a examenului pentru obținerea acestui document, adică traseul, trebuie să respecte noi reguli privind formarea, evaluarea, examinarea, atestarea și controlul activității. Aceștia au căpătat și noi obligații, conform unui ordin care a intrat în vigoare de luni, 19 septembrie.

Practic, prin Ordinul Ministerului de Interne (MAI) 128/2022, apărut zilele trecute în Monitorul Oficial, a fost modificat Ordinul MAI nr. 260/2011. Aceasta era legea care stabilea regulile pentru formarea, evaluarea, examinarea, atestarea și controlul examinatorilor care participă la…

Citeste continuarea Aici

You might also like