Care sunt practicile despre cum să-ți reduci consumul de carburant al mașinii

Evenimentele din ultima perioadă au dus la creșterea prețurilor la benzină și motorină și la panică în rândul românilor care au luat recent cu asalt stațiile de alimentare. În acest sens, specialiştii au sintetizat unele sfaturi, citați de media occidentală despre cum să reduci consumul de combustibil cu 10 până la 25%.

 Atenție la primii kilometri

O mașină cu motorul rece consumă mult mai mult decât o mașină cu motorul încălzit. Lăsați motorul să se încălzească, conducând cu viteză redusă primii kilometri. În plus, lăsarea vehiculului la ralanti pentru câteva minute nu este niciodată o idee bună. În orice caz, încercați să evitați călătoriile pe distanțe scurte cu o mașină având motorul rece.

 Nu conduceți cu viteză ridicată, chiar dacă sunteți pe autostradă

În opinia specialiştilor, conducerea cu viteză moderată îți economisește combustibilul din rezervor. Concret, reducerea vitezei pe autostradă de la 130 km/oră la 110 de kilometri pe oră economisește un litru la 100 de kilometri. Iar pierderea de timp este neglijabilă: pe o călătorie de 50 km, faci mai mult cu doar 4 minute. Dacă pornești cu…

Citeste continuarea Aici

You might also like