Care sunt bolile incompatibile cu permisul de conducere

În viaţa unor oameni, sentimentul de libertate și independență pe care-l conferă oamenilor capacitatea de a șofa este cât se poate de normal. Asta până când acest sentiment este amenințat de o boală și de imposibilitatea de a mai sta la volanul unei mașini.

Însă, a avea o afecțiune medicală nu înseamnă, obligatoriu, că nu veți putea avea un permis auto. Boala respectivă, tratamentul, medicamentele și alți factori sunt analizați pentru a determina efectele lor asupra capacității de a conduce o mașină.

Iar aceste decizii privind capacitatea de a putea conduce o mașină se bazează pe standardele medicale ale autorităților, potrivit Alberta.ca.

Medicul poate recomanda anumite teste cognitive sau medicale

O evaluare medicală de bază analizează factorii- cheie care pot afecta capacitatea de a conduce în siguranță un vehicul. Aceștia sunt: vederea, auzul, abilitățile cognitive, sănătatea generală și abilitățile funcționale. În contextul cănd cineva are o afecțiune medicală și/sau fizică, medicul va spune dacă această afecţiune afectează capacitatea de a conduce în siguranță.

În acest sens, medicul poate recomanda, de…

Citeste continuarea Aici

You might also like