Care este diferența între vehiculele electrice și mașinile pe combustibil

Efectele secundare ale crizei energetice sunt resimțite peste tot în lume. Astfel, pentru majoritatea oamenilor, în special pentru cei cu venituri mici, apare un nou motiv de îngrijorare.

Și, cu siguranță, mulți se întreabă acum, mai mult decât înainte, ce se poate face pentru a reduce costurile energiei și în ce măsură vehiculele electrice sau hibride ar putea fi soluția la toate aceste probleme. Despre toate acestea, Euronews s-a consultat cu Tilmann Vahle și Matthias Ballweg, doi experți în vehicule electrice, pentru a vedea care sunt cele mai frecvente întrebări și mituri privind EV.

Care este diferența între vehiculele electrice și mașinile pe combustibil

Gama de vehicule electrice se ridică, în general, la nivelul mașinilor alimentate cu combustibil și este semnificativ mai bună decât vehiculele hibride. Mașinile electrice, cunoscute și sub numele de vehicule electrice alimentate cu baterie (BEV), au de obicei o autonomie de până la 350 de km, cu o singură încărcare.

După ce bateria se consumă, aceasta poate fi reîncărcată până la 80% în câteva ore sau chiar în jumătate de oră pentru unele modele de performanță. Acest…

Citeste continuarea Aici

You might also like