Capitalizarea bursieră a Apple a fost pentru prima dată în scădere

Pentru prima dată din luna mai, acțiunile gigantului Apple au scăzut cu 3%, oferind companiei o capitalizare de piață de sub 2.000 de miliarde de dolari.

Astfel, compania Apple a fost evaluată la 2.000 de miliarde de dolari, în august 2020, acest lucru întâmplându-se din cauza pandemiei de Covid-19, care a sporit vânzările de computere și telefoane mobile folosite pentru munca și cursurile la distanță, potrivit News.ro.

În acest sens, gigantul a atins valoarea de 3.000 de miliarde de dolari, însă pentru puțin timp, datorită tranzacțiilor din ianuarie 2022.

În timpul sărbătorilor de iarnă, restricțiile din timpul pandemiei de Covid-19 la fabrica sa principală din China au creat companiei Apple dificultăți cu livrările de telefoane iPhone 14 Pro.

De asemenea, investitorii sunt atenți la creşterea ratelor dobânzilor şi la scăderea încrederii consumatorilor, deoarece ar putea afecta cererea pentru produsele Apple la preţuri premium.

Au scăzut livrările de iPhone

Din informaţiile unui raport recent al firmei de analize Trendforce, arată că livrările de iPhone-uri ale Apple au scăzut cu 22% în trimestrul încheiat în luna…

Citeste continuarea Aici

You might also like