Când, cum și de ce se înlocuiesc anvelopele de vară cu cele de iarnă sau all-season?

Odată cu începutul sezonului rece și cu scăderea temperaturilor după 1 noiembrie mașina ta are nevoie de anvelope de iarnă sau anvelope all-season. Așa cum și noi trecem la încălțăminte mai groasă și cu aderență mai bună pe timp de iarnă, așa și mașinile noastre au nevoie de anvelope de calitate și rezistente în cele patru sau cinci luni de iarnă. Când și de ce se înlocuiesc anvelopele de vară cu cele de iarnă și ce riscăm dacă nu respectăm legislația?

Înlocuirea anvelopelor de vară cu anvelope de iarnă are loc în noiembrie. Nu există o dată clară impusă prin lege. Unii șoferi le schimbă până în 1 noiembrie sau în jurul acestei date, alții aleg să le schimbe începând cu 15 noiembrie, când și temperaturile sunt mult mai scăzute, sunt 7 grade Celsius. Codul Rutier românesc nu precizează clar o dată de la care trebuie să ai neapărat anvelopele de iarnă montate pe roți.

Ce spune legea în legătură cu anvelopele de iarnă și cu înlocuirea lor?

În legislația în vigoare se precizează clar că toate mașinile care vor circula pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei vor trebui echipate cu…

Citeste continuarea Aici

You might also like