Bosch intenţionează să transforme industria transportului

Compania Bosch va dezvolta și vinde tehnologie de electroliză pentru extragerea hidrogenului pentru transport și alte utilizări.

În acest sens, compania va investi 500 de milioane de euro pentru a dezvolta componente pentru electroliza hidrogenului, o tehnologie care promite să accelereze adoptarea așa-numitului hidrogen verde pentru utilizarea în transport și în alte sectoare.

Concret, furnizorul a declarat că speră să înceapă producția de „stive” de electrolizor în 2025, cu așteptarea ca piața componentelor să ajungă la 14 miliarde de euro până în 2030.

În contextul chimic, fiecare stivă este alcătuită din câteva sute de celule conectate; în fiecare celulă, electricitatea este folosită pentru a împărți apa în componentele sale de hidrogen și oxigen. În hidrogenul verde, electricitatea în acest scop este generată din vânt, solar și alte surse regenerabile.

În viitor, Thomas Pauer, vicepreședinte executiv la Bosch, care va conduce afacerea furnizorului de electrolize, a declarat că Bosch se va baza pe expertiza sa existentă în sistemele de propulsie cu celule de combustie. Portofoliul de hidrogen al Bosch variază de la senzori…

Citeste continuarea Aici

You might also like