Autoritățile au dat undă verde unei legi care prevede majorarea amenzilor pentru acei conducători auto care nu au rovinietă valabilă

În România, şoferii au parte de vești extrem de importante cu privire la rovinietă. Joi seara, 21 iulie, autoritățile au dat undă verde unei legi care prevede majorarea amenzilor pentru acei conducători auto care nu au rovinietă valabilă.

În contextul legal, care se va aplica din data de 20 august 2022, îi are în vedere pe conducătorii de mașini de transport persoane și marfă, dar și pe cei care conduc mașini mici.

Mai precis, este vorba despre legea numărul 241 din 2022, cea care vizează modificarea anexei numărul 2 din OG nr 15 din 2002 referitoare la aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Noile amenzi care se vor aplica din 20 august

Legea actuală prevede ca amenda să fie între 250 și 500 de lei, însă, de luna viitoare, aceasta va ajunge să fie între 275 și 550 de lei.

În contextul auto, legea mai arată că amenzile sunt diferite în funcție de tipul de mașină, astfel:

mașinile de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone plătește acum o amendă între 750 și 1.250 de lei, însă din august amenda va crește între 950 și 1.900 de lei
mașinile…

Citeste continuarea Aici

You might also like