Anul viitor se schimbă Codul Rutier

Senatul a luat o decizie fermă pentru noul an. De curând, Codul Rutier pentru anul viitor a suferit moficări, fiind incluse o serie de schimbări și o nouă gamă de amenzi pentru șoferii care încalcă regulile de circulație.

Astfel, codul rutier 2022 ar putea fi schimbat dacă proiectul de lege adoptat de curând de Senat va fi aprobat de Camera Deputaţilor, promulgat de preşedinte şi apoi publicat în Monitorul Oficial.

De asemenea, zilele trecute, Senatul a adoptat proiectul legislativ respectiv fără să fie discutat în plen sau supus votului.

Ce modificări ar putea apărea

Totodată, proiectul legislativ care poate modifica Codul Rutier 2022 prevede ca drumurile publice din țara noastră să fie monitorizate video de Poliţia Română, aşa încât contravenţiile şoferilor să fie constatate automat pentru a se putea aplica rapid sancțiunile pentru nerespectarea regulilor de trafic.

„Dispozitivele de detecţie se amplasează cu prioritate pe drumurile cu o rată ridicată a accidentelor rutiere pe baza unor analize de risc. Indicatoarele de avertizare a prezenţei dispozitivului de detecţie se instalează înaintea locului dispunerii dispozitivului de…

Citeste continuarea Aici

You might also like