Angajaţii Ford Craiova sunt trimişi iarăşi în şomaj tehnic

Problemele care continuă pe piaţa mondială a semiconductorilor au impact şi asupra pieţei auto locale. Uzina Ford de la Craiova va funcţiona, pentru o perioadă, cu un număr minim de angajaţi.

În acest sens, salariaţii uzinei Ford de la Craiova vor intra din nou în şomaj tehnic, săptămâna aceasta. Ei vor sta acasă şi vor încasa 78% din salariu. La muncă va veni numai personalul indisponibil.

Decizia a fost luată ca urmare a crizei de pe piaţa semiconductorilor, relatează Digi24.

Din punct de vedere a muncii, aceasta nu este o problemă nouă, iar angajaţii Ford de la Craiova au mai trecut prin această experienţă şi în luna mai. Atunci, conducerea Ford România a decis să-i trimită acasă, pentru o săptămână, pe cei mai mulţi dintre angajaţi.

În contextul financiar, compania Ford a investit aproximativ 2 miliarde euro la Craiova şi a produs peste un milion de vehicule şi peste 1,5 milioane de motoare de la preluarea acesteia în 2008.

La momentul actual, uzina de la Craiova produce în paralel modelul Puma, care e cel mai bine vândut SUV de clasa mică la nivel european, modelul EcoSport, dar şi motorul de 1.0 l EcoBoost. Pe viitor, se…

Citeste continuarea Aici

You might also like