Amazon va investi un miliard de euro în Europa pentru flote de vehicule electrice și stații de încărcare

Compania ​Amazon va investi în următorii ani, suma de un miliard de euro, pentru a mări semnificativ flota de vehicule de livrare, în plus va investi și în stații de încărcare și în mici centre logistice. Astfel, Amazon cumpără în SUA 100.000 de VAN-uri electrice de la Rivian, dar acestea vor fi livrate în mulți ani.

În prezent, Amazon are în Europa o flotă de 3.000 de vehicule electrice pentru livrări de marfă, însă vrea să ajungă la 10.000 în următorii cinci ani.

În contextul de aprovizionare, compania vrea să cumpere 1.500 de camioane de capacitate medie în următorii ani. În plus, Amazon va investi și pentru crearea a câteva mii de puncte noi de încărcare și va dubla numărul de mini-centre logistice de mobilitate.

În ultima perioadă, mai multe companii de curierat au cumpărat vehicule electrice, însă nu în număr mare, autonomia redusă fiind un impediment, la fel și prețul mare al acestor mașini.

În planurile de viitor, tot mai multe companii mari, dar și startup-uri aflate în primii ani de existență, lucrează pentru a aduce pe piață vehicule full-electrice care să fie vândute în număr mare către companiile…

Citeste continuarea Aici

You might also like