Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” primește un sprijin financiar în valoare de 14,36 milioane lei

Consiliul Judeţean Maramureş a transmis că a fost semnat contractul de finanțare prin care Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” primește un sprijin financiar în valoare de 14,36 milioane lei pentru realizarea și echiparea spitalului modular din Baia Mare, scrie, consiliul pe pagina sa de Facebook.

În cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), banii sunt alocați din fonduri europene, și vor fi folosiți pentru ridicarea spitalului modular și pentru dotarea lui cu aparatura și echipamentele necesare. Proiectul va fi realizat în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Maramureș și Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

În contextul dotărilor, spitalul modular va fi dotat cu echipamente evaluate la 4,8 milioane de lei, respectiv: 20 paturi cu acționare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate (injectomat), 4 paturi speciale ATI, 5 aparate ventilație mecanică, un electrocardiograf, 2 defibrilatoare, 2 cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil, un computer tomograf.

Ionel Bogdan, președintele CJ…

Citeste continuarea Aici

You might also like