Zincul este un element esențial care ajută la susținerea multor funcții ale organismului uman

Pentru un corp sănătos, când vine vorba de vitamine și nutrienți esențiali, oamenii se gândesc frecvent la calciu și magneziu. Dar și zincul este un element esențial care ajută la susținerea multor funcții ale organismului uman, din copilărie până la vârsta adultă.

Astfel, zincul este cunoscut pentru că ajuta sistemul imunitar. O carență de zinc în dietă ar putea face diferența între funcționarea obișnuită a sistemului imunitar și vindecarea rănilor.

Nutriționistul Jackie Newgent oferă toate informațiile pe care ar trebui să le știți despre beneficiile zincului și cum poate fi luat din alimente, potrivit Prevention.

Ce este zincul?

Zincul este un mineral esențial necesar pentru o creștere sănătoasă, spune Newgent. „Joacă un rol-cheie în funcționarea sistemului imunitar și în vindecarea rănilor.” Potrivit Institutului Național de Sănătate (NIH), cantitatea zilnică recomandată de zinc este de 11 miligrame pentru bărbații adulți și de 8 miligrame pentru femeile adulte. Un aport mai mare de zinc, aproape de 11-12 miligrame, este recomandat femeilor însărcinate și care alăptează.

Care sunt beneficiile zincului…

Citeste continuarea Aici

You might also like