Virusuri înrudite cu noul coronavirus, capabile să infecteze oameni, au fost descoperite la liliecii din Laos

În Paris, cercetătorii de la Institutul Pasteur spun că au identificat mai multe virusuri înrudite cu SARS-CoV-2 la lilieci din nordul Laosului.Astfel, virusurile descoperite în țara asiatică ar fi capabile să infecteze oamenii. În plus, este vorba de o descoperire importantă în ce privește originile coronavirusului, un subiect intens dezbătut și care s-a aflat în centrul unor dispute internaţionale între marile puteri.

Astfel, concluziile studiului, care pot fi accesate gratuit pe platforma științifică Research Square, trebuie să treacă prin procesul de evaluare al altor cercetători înainte de a fi publicate într-un jurnal științific medical, potrivit Agerpres.

De asemenea, pentru a înţelege mai bine evoluţia virusului SARS-CoV-2 şi originile sale, care fac de mai multe luni subiectul unor speculaţii intense, cercetători de la Institutul Pasteur din Paris, Institutul Pasteur din Laos şi Universitatea Naţională din Laos au participat între finele anului trecut şi începutul acestui an la o misiune pe teren în nordul acestei ţări pentru a preleva eşantioane de la diverse specii de lilieci care trăiesc în peşteri calcaroase.

„Ideea…

Citeste continuarea Aici

You might also like