Vaccinul Pfizer este eficient împotriva efectelor severe produse de tulpina Omicron

„Vaccinul COVID-19 BioNTech și Pfizer (PFE.N) va oferi probabil o protecție puternică împotriva oricărei boli severe din noua variantă Omicron”, a declarat directorul executiv al BioNTech pentru Reuters.

Testele de laborator sunt în curs de desfășurare în următoarele două săptămâni pentru a analiza sângele persoanelor care au primit două sau trei doze de vaccin BioNTech (22UAy.DE) Comirnaty pentru a vedea dacă anticorpii găsiți în acel sânge inactivează Omicron, arătând dacă sunt necesare noi vaccinuri.

În opinia sa, „Credem că este probabil ca oamenii să aibă o protecție substanțială împotriva bolilor severe cauzate de Omicron”, a declarat CEO-ul și co-fondatorul BioNTech, Ugur Sahin. El a precizat că boala severă necesită spitalizare sau terapie intensivă.

În plus, Sahin a adăugat că se așteaptă ca testele de laborator să arate o oarecare pierdere a protecției vaccinului împotriva bolilor ușoare și moderate din cauza Omicron, dar amploarea acestei pierderi a fost greu de prezis.

Firma de biotehnologie lucrează rapid la o versiune îmbunătățită a vaccinului său, din care au fost livrate peste 2 miliarde de doze, deși…

Citeste continuarea Aici

You might also like