Vaccinul Pfizer are o eficiență de 93% în prevenirea spitalizării la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA vine cu o veste așteptată. În conformitatea celui mai recent studiu, vaccinul Pfizer are o eficiență de 93% în prevenirea spitalizării la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, potrivit CNBC.

În prezent, o creștere a gradului de acoperire a vaccinării în rândul acestui segment de populație ar putea reduce incidența formelor severe de Covid în SUA.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a analizat un număr de 464 de pacienți infectați cu Covid, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, răspândiți în 19 spitale de pediatrie din SUA, din iunie până în septembrie, când varianta Delta era în creștere.

În timp ce aproximativ 72% dintre ei aveau cel puțin o afecțiune care le-a crescut riscul de forme severe ale bolii, cercetătorii au descoperit că 97% dintre cei spitalizați nu fuseseră vaccinați, transmite CNBC.

Constatările CDC sunt similare cu rezultatele unui studiu realizat în Israel

Astfel, dintre pacienții infectați, 6 au fost vaccinați și 174 nevaccinați. Aproximativ 43% au avut nevoie de terapie intensivă, iar 16% dintre cei aflați în stare…

Citeste continuarea Aici

You might also like