Uzina Wieze din Belgia și-a încetat temporar activitatea după ce s-a descoperit că un lot de producție a fost contaminat cu bacteria Salmonella

Fabrica  de ciocolată Wieze și-a încetat temporar activitatea. Decizia a fost luată după ce s-a descoperit că un lot de producție a fost contaminat cu bacteria Salmonella.

Este vorba despre cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, respectiv uzina Wieze din Belgia, unde producătorul de ciocolată elvețiană, Barry Callebaut, a sistat temporar producţia.

Astfel, „Pentru Barry Callebaut siguranța alimentară este esențială. Programele noastre solide de siguranță alimentară care sunt în funcțiune ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării”, a transmis compania.

De asemenea, compania a adăugat că autoritățile belgiene din domeniul alimentar au fost informate de incident. Trebuie menționat că lecitina este o substanță grasă folosită pentru a amesteca alte ingrediente în ciocolată.

Compania a spus că a luat măsuri preventive

În acest sens, compania a spus că a luat măsuri preventive, inclusiv retragerea produselor care au ieșit de pe linia de producție de când au fost făcute testele. Fabrica va rămâne închisă până când situația va fi remediată.

Barry Callebaut a subliniat că ciocolata contaminată…

Citeste continuarea Aici

You might also like