Unii experți afirmă că varianta Omicron ar putea fi tratată ca gripa

Noi date publicate weekendul acesta au confirmat și alte date preliminare care sugerează că varianta Omicron a coronavirusului este mai infecțioasă dar mai puțin infecțioase, afirmă prof. Dror Mevorach, doctor la Centrul Medical al Universității Ebraice Hadssah din Israel, citat de Jerusalem Post.

„Trebuie să spunem asta cu multă precauție dar dacă ne uităm la informațiile disponibile, există motive să credem că varianta se răspândește repede dar poate că nu este la fel de periculoasă”, afirmă Mevorach.

Potrivit datelor publicate de oficialii din districtul Tshwane, focarul variantei Omicron din această țară, 80% din spitalizările din anterioarele două săptămâni au fost ale unor persoane cu vârsta de sub 50 de ani, vasta majoritate a acestora neavând nevoie de oxigen medical.

Acest lucru poate fi explicat în mai multe feluri, un factor putând fi vârsta mai scăzută a pacienților sau faptul că varianta Omicron a coronavirusului este mai ușoară, au dezvoltat forme ușoare ale COVID-19.

Astfel, unii experți au sugerat că dacă varianta Omicron este într-adevăr mai puțin severă ea ar putea fi tratată într-un mod asemănător cu…

Citeste continuarea Aici

You might also like