Un virus modificat genetic ajută la combaterea cancerului pancreatic în stadiu avansat

Cu ajutorul unui virus modificat genetic care poate recunoaşte şi ataca celulele tumorale şi care s-a dovedit eficient în combaterea cancerului de pancreas în stadiu avansat, arată un studiu desfăşurat de Institutul de Cercetare Biomedicală Bellvitge (Idibell) şi de Institutul Catalan de Oncologie (ICO), relatează miercuri EFE.

Concret, este vorba de rezultatele unui studiu clinic de faza 1, publicate de revista Journal of ImmunoTherapy of Cancer, şi care arată că administrarea acestui virus, denumit VCN-01, „este viabilă şi poate fi un nou instrument” în tratarea cancerului de pancreas avansat, notează miercuri într-un comunicat institutul Idibell.

În explicaţiile sale,„Încurajatoarele” rezultate preliminare ale activităţii antitumorale ale VCN-01 arată că virusul este activ, ajunge la tumorile primare şi la metastaze şi declanşează un răspuns al sistemului imunitar împotriva tumorilor.

De asemenea, studiul arată că administrarea intravenoasă a virusului nu are efecte adverse semnificative, fiind prezente doar cazuri rare de febră sau simptome de gripă la unii pacienţi.

„Datele obţinute în aceste teste clinice de fază 1…

Citeste continuarea Aici

You might also like