Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) vine cu precizări de ultimă oră referitoare la subvarianta BA.2 de Omicron

Toate variantele pandemiei de coronavirus au făcut ravagii, pe întreg globul de mai bine de doi ani de zile, iar varianta Omicron descoperită în Africa de Sud la finele anului trecut a generat mari îngrijorări în ultima vreme, la fel ca și subvarianta acesteia, spun experții OMS.

Astfel, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) vine cu precizări de ultimă oră referitoare la subvarianta BA.2 de Omicron, care deja se răspândeşte mai rapid şi a devenit dominantă în Danemarca. Potrivit acestuia, până la momentul actual nu sunt motive de îngrijorare în acest sens, el dând și o serie de argumente solide.

Această subvariantă, „Nu provoacă o formă mai gravă de COVID-19, decât subvarianta BA.1 care circulă la scară largă la nivel global”, a declarat, marţi, oficialul.

La rândul său, directorul programului de combatere a COVID-19 din cadrul OMS susțne că până acum nu a fost raportată vreo diferență din punct de vedere al severității bolii.

După părerea sa, „Nu vedem o diferenţă în ceea ce priveşte severitatea între (subvariantele) BA.1 şi BA.2 şi, prin urmare, este un nivel similar de severitate în ceea ce…

Citeste continuarea Aici

You might also like