Un nou document pe lângă certificatul verde!

Şi România va introduce din data 20 decembrie formularul de localizare a pasagerului, sau PLF, un document de călătorie electronic, implementat deja în alte țări europene. Astfel, şeful DSU, Raed Arafat a dat detalii despre acest document care reprezintă una din modalitățile de limitare a răspândirii noii variante de coronavirus, Omicron.

Concret este vorba despre un formular pe care pasagerul îl completează înainte de a pleca în călătorie și îl prezintă autorităților la frontieră, a precizat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

În plus, întrebat despre ce date ar trebui să includă acest formular de localizare a pasagerului, dar și cine va trebui să îl completeze, șeful DSU a afirmat că acesta va fi completat de pasager și va cuprinde datele personale și adresa unde se deplasează.

Formular, recomandat la nivel UE

„Îl completează pasagerul, îl completează, în mod normal și recomandabil, înainte să înceapă călătoria, adică înainte să se îmbarce în avion sau înainte să înceapă călătoria către România, ca să nu stea să…

Citeste continuarea Aici

You might also like