Un american a primit o inimă de porc: „Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant”, care este o premieră mondială

S-a realizat o operație de excepție a chirurgilor americani, pentru prima oară în istorie, o inimă de porc a fost transplantată cu succes în corpul unui om.  Intervenția de nouă ore a avut loc în urmă cu trei zile în Baltimore, iar medicii au anunțat acum că este o reușită.

Este vorba de o inimă modificată genetic, iar pacientul este un bărbat de 57 de ani cu grave probleme cardiace. Astfel, David Bennett fusese declarat neeligibil pentru un transplant uman. Acum, pacientul este monitorizat îndeaproape de medici pentru a se asigura că noul organ funcţionează corect.

Din punct de vedere medical, echipa care îl supraveghează, a afimat că „el se simte foarte bine și respiră fără ajutorul aparatelor”.

Astfel, „Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune”, a spus locuitorul din Maryland cu o zi înaintea operaţiei.

„Abia aştept să mă pot da jos din pat odată ce voi fi din nou bine”, a continuat Bennett, care a petrecut ultimele luni ţintuit la pat şi conectat la un aparat care l-a ţinut în viaţă.

În acest sens, Agenţia pentru medicamente a SUA…

Citeste continuarea Aici

You might also like