Trebuie descărcat din nou certificatul verde după doza 3?

Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în ţara noastră pentru majoritatea activităţilor, începând cu a doua jumătate a luni octombrie. Autoritățile au venit cu noi precizări cu privire la generarea documentului.

 

Astfel, pentru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 într-o postare pe Facebook.

Mai multe persoane au întrebat dacă certificatul verde poate fi generat și după administrarea primei doze, dar CNCAV a anunţat că în acest caz nu va fi valid.

“Se poate genera și după prima doză dar nu este valid. Trebuie să aveți schemă completă de vaccinare și să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, au spus reprezentanţii CNCAV unei întrebări puse în comentariile postării.

Certificatul verde privind Covid-19 poate fi descărcat și poate fi prezentată atât în format digital, pe telefon, cât și în varianta tipărită.

Persoanele care pot obține Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:

– cele care au efectuat…

Citeste continuarea Aici

You might also like