Tratamentul revoluționar care îți învață propriile celule să lupte împotriva cancerului, disponibil în premieră la Institutul Fundeni

Iniţial, se punea întrebarea, cum ar fi ca celulele sănătoase ale unui pacient bolnav de cancer să poată fi recoltate, duse la laborator și „învățate” să lupte împotriva cancerului, apoi reintroduse în corp, unde distrug celulele tumorale? Acum este posibil.

În prezent, un tratament personalizat revoluționar, aprobat deocamdată doar pentru două tipuri de cancere hematologice – leucemia acută limfoblastică la copil și adultul tânăr și limfomul cu celulă mare B – este disponibil, începând de anul acesta, în premieră în România, la Institutul Clinic Fundeni din București.

„Un diagnostic de cancer hematologic nu înseamnă sfârșitul vieții”

În acest moment, un diagnostic de cancer hematologic, nu înseamnă sfârșitul vieții, iar cancerele de sânge se pot vindeca, este mesajul plin de speranță transmis de prof. dr. Alina Tănase, medic hematolog, șefa Secției de transplant medular și directorul medical al Institutului Clinic Fundeni din București.

În acest fel, Alina Tănase este medicul care a adus în premieră în România și transplantul de celule stem hematopoietice și a dezvoltat, în ultimul deceniu, în secția pe…

Citeste continuarea Aici

You might also like