Transplantul de „insule” pancreatice este un tratament inovator pentru diabetici

În Franţa, transplantul de „insule” pancreatice este un tratament mult aşteptat de pacienţii care suferă de diabet de tip 1, recent acesta este aprobat de autorităţile sanitare după ani de experimente, le „schimbă viaţa” beneficiarilor cu instabilitate cronică, relatează duminică AFP.

Astfel, ”Este revoluţionar”, a declarat Valérie Rodriguez fără a-şi ascunde încântarea. La 24 octombrie, la Centrul spitalicesc regional din Strasbourg (est), fosta formatoare bancară s-a numărat printre primii pacienţi din Franţa care au primit un astfel de transplant în cadrul tratamentului de rutină (în afara unui proiect experimental şi susţinut de asigurările de sănătate), notează Agerpres.

În precizările sale, înaintea acestei intervenţii, ea a încercat toate tratamentele oferite pentru reglarea glicemiei, însă fără succes definitiv. ”Trăiam permanent cu sabia lui Damocles deasupra capului”, a declarat pentru AFP tânăra energică, în vârstă de 40 de ani.

”Există teama de comă hipoglicemică”, a explicat ea, povestind că s-a confruntat cu un asemenea moment în timp ce conducea pe autostradă.

Ce este transplantul de…

Citeste continuarea Aici

You might also like