Tahicardia – ce este și cum se manifestă

Tahicardia reprezintă un ritm cardiac rapid în stare de repaus, de obicei peste 100 de bătăi pe minut.

Atunci când ritmul cardiac este rapid inima nu poate pompa eficient sângele și, ca urmare, circulația sanguină către inimă și alte organe este redusă.

Chiar dacă este normal ca ritmul cardiac să fie ridicat în anumite situații cum ar fi în timpul exercițiilor fizice, bătăile rapide ale inimii în stare de repaus nu sunt de obicei normale și pot fi cauzate de alți factori mult mai severi cum ar fi hipertiroidismul sau alte afecțiuni.

Deoarece tahicardia poate duce la complicații severe cum ar fi infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral sau stopul cardiac, este recomandată apelarea la un consult medical specializat dacă apar simptome îngrijorătoare sau orice alte abateri de la normal.

Veste bună este că românii au la dispoziție numeroase spitale și clinici dedicate acestor afecțiuni specifice, cum ar fi spitalul Arcadia, care pot oferi servicii rapide și de înaltă calitate.

Pentru a crea o imagine mai clară a acestei afecțiuni, în continuarea acestui articol vom discuta în detaliu despre felul în care se manifestă tahicardia,…

Citeste continuarea Aici

You might also like