Spania va trata coronavirusul ca pe o boală normală asemănătoare gripei

Spania a decis să schimbe regulile COVID, de astfel, vestea răstoarnă tot ce se știa despre măsurile de protecție împotriva temutului virus. În acest sens,  autoritățile de aici au decis ca începând de luni să trateze coronavirusul ca pe o boală normală.

Concret, din data de 28 martie, din acest an Spania va trata coronavirusul ca pe o boală normală asemănătoare gripei, informează agenţia DPA. Persoanele care se infectează cu coronavirus şi dezvoltă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice pot continua să ducă o viaţă normală. Nici efectuarea unui test, nici izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii.

Doar persoanele expuse riscului vor continua să fie vizate de cerinţele anterioare. Printre acestea se numără cele cu vârsta de peste 60 de ani şi cele imunodeficiente, precum femeile însărcinate şi personalul sanitar.

Singura măsură rămasă pentru stoparea răspândirii coronavirusului în majoritatea regiunilor este purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, precum şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv în avioane.

Situaţia epidemiologică din Spania s-a atenuat

În Galicia,…

Citeste continuarea Aici

You might also like