Sorin Cîmpeanu: Următoarele 2 săptămâni vor fi grele pentru toată lumea

Elevi din peste 100 de școli învață de astăzi online, din cauza Omicron. Tulpina ultracontagioasă a infectat în ultima săptămână 27 de mii de copii, iar părinții primesc continuu informări despre colegi ai copiilor sau profesori care s-au îmbolnăvit. În fața acestei situații, ministrul educației spune, la Digi24, că școlile rămân deschise, dar sunt păreri, inclusiv medicale, care contestă principiul după care se decide trecerea la școala online, și anume gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale.

Concret, în timp ce 108 scoli trec la ore online, prima școală care a fost închisă din cauza numărului mare de infectări se pregătește să revină la cursuri în clasă, în câteva zile. Directorul Colegiului „I. L. Caragiale” din Capitală se teme însă că școala nu va rezista prea mult deschisă, mai ales că se confruntă în continuare cu un val de infectări în rândul elevilor.

În opinia sa, „Teama mea este că dacă se vor păstra aceste reglementări, peste o săptămână, mai mult ca sigur vom fi din nou online. Vedem cu toții că suntem pe un trend ascendent. Mă aștept ca ce s-a întâmplat săptămâna trecută să…

Citeste continuarea Aici

You might also like