Servicii psihologice urmează să beneficieze de decontare directă de CNAS, pentru trei ședințe

În România, un nou serviciu medical, ar putea fi decontat de Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), arată o propunere venită din partea Uniunii Salvați România (USR). Acest lucru se va putea întâmpla doar dacă acești medici vor avea contract cu CNAS.

Astfel, serviciile psihologice ar putea fi decontate direct, arată o propunere venită din partea USR. În acest sens, deputatele Oana Murariu și Diana Stoica au venit cu această propunere care prevede ca românii care au nevoie de servicii psihologice să beneficieze de decontare directă pentru trei ședințe, asta doar dacă psihologii vor încheia un contract cu Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate.

Concret, ideea a fost lansată în cadrul unei dezbateri care a avut loc la Palatul Parlamentului și în cadrul căreia Oana Murariu a precizat că vor exista discuții cu cei din domeniu pentru a găsi cea mai potrivită metodă pentru ca accesul românilor la aceste servicii să fie debirocratizat.

În opinia sa,„Dacă mergi întâi la un psihiatru sau la un medic de altă specialitate şi îţi dă un bilet de trimitere, iar apoi mergi la psiholog şi mai trebuie completate încă…

Citeste continuarea Aici

You might also like