Se acordă sporuri pentru asistenții medicali SMURD, în cazul în care desfășoară ore suplimentare în afara programului

Legea care acordă sporuri pentru asistenții medicali SMURD, în cazul în care desfășoară ore suplimentare, în afara programului a fost adoptată marți de Camera Deputaților. Legea va merge acum la promulgare la președintele României și se va aplica odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Astfel, asistenții medicali din cadrul echipajelor de intervenție terestră și aeriană SMURD au fost introduși în categoria de angajați care beneficiază de sporuri în bani pentru activitatea desfășurată în afara programului de lucru. Aceste sume pot ajunge și la 100% din salariul de bază.

Bani în plus pentru orele suplimentare efectuate

În contextul politic, o lege în acest sens a fost adoptată marți de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. La votul din plen, legea a fost adoptată cu 255 de voturi ‘pentru’, 2 voturi ‘contra’ și 34 de abțineri.

Astfel, „(2) Activitatea desfășurată de asistentul medical, de operatorul registrator de urgență, dispecerul/radiotelefonistul și de șoferul autosanitarei/ambulanțierul din cadrul serviciilor de ambulanță precum și de asistentul medical din cadrul echipajelor de intervenție…

Citeste continuarea Aici

You might also like