„Sahara României” se întinde deja pe cel puțin 100.000 de hectare.

Sudul ţări se transformă treptat în deșert.Astfel, „Sahara României” se întinde deja pe cel puțin 100.000 de hectare. În principal, vorbim despre 6% din suprafața județului Dolj. Expertul climatolog Roxana Bojariu, a precizat la Digi24 că schimbarea climei înrăutățește situația.

Sunt zone în Oltenia autorităţile caută soluţii împotriva deşertificării.

De asemenea, sunt zone în Oltenia în care localnicii și autoritățile au căutat soluții contra deșertificării, dar acestea nu au dat rezultate. Spre exemplu, în Dobroești, au fost plantate perdele forestiere de protecție, însă acestea nu s-au adaptat solului nisipos, iar pomii nu au putut crește destul pentru a proteja cele zone. În prezent, terenurile aride s-au extins.

Astfel, într-un raport de anul trecut, Greenpeace avertiza că dispariția pădurilor și a perdelelor forestiere din zonele de câmpie amenință siguranța națională. Conform organizației, în următorii 30 de ani, peste 40% din teritoriul României va deveni o stepă aridă.

În plus, modelările climatologilor indică, într-un scenariu moderat, că circa 11 milioane de români vor fi afectați de creșterea…

Citeste continuarea Aici

You might also like