Record de temperatură egalat după 60 de ani, în Australia.

Australia a egalat cea mai fierbinte zi din istoria sa, după ce un oraș de coastă a înregistrat o temperatură de 50,7 grade Celsius.

În plus, temperatura atinsă joi 13 ianuarie în Onslow, Australia de Vest, a egalat un record stabilit în anul 1962, în Australia de Sud. Dar acest record ar putea fi doborât în Onslow și zonele învecinate, pentru că temperaturile vor crește ușor în cursul zilei de vineri, notează BBC.

De asemenea, valul acesta de căldură extremă vine după ce Australia de Vest s-a confruntat luna trecută cu incendii mari de vegetație. Un incendiu izbucnit lângă Margaret River a pârjolit peste 6.000 de hectare de teren.

Mai mult decât atât, biroul de Meteorologie a confirmat că Onslow a egalat recordul de temperatură la ora locală 14:26. Conform presei locale, temperatura medie în Onslow în această perioadă a anului este de 36,5 grade Celsius. Alte două orașe, Mardie și Roebourne, au înregistrat temperaturi de peste 50 de grade, în aceiaşi zi.

Luke Huntington, de la Biroul de Meteorologie, a precizat că o acumulare de aer cald în regiune a fost cauzată de lipsa precipitațiilor.

În plus, meteorologii au anunțat…

Citeste continuarea Aici

You might also like