Raportul financiar aferent anului 2021pentru companiile Medicover şi Synevo

Compania internațională de servicii de sănătate și diagnostic Medicover AB, listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm – a prezentat raportul financiar aferent anului 2021.

Astfel, Medicover AB a înregistrat în acest interval o creștere a veniturilor de 38,0%, comparativ cu anul 2020, până la o valoare de 1.377,4 de milioane euro. Grupul suedez Medicover este prezent în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover, Pelican, Centrul Medical Phoenix și Polaris Medical și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

În opinia sa, „De-a lungul acestei pandemii am avut și încercări, cu impact semnificativ asupra activității pe piețele pe care activăm, respectiv un număr crescut de spitalizări, dificultăți operaționale sau resetarea ariilor asupra cărora ne-am concentrat”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO Medicover.

Din punct de vedere financiar, la finalul anului 2021, divizia de Servicii Medicale a grupului a raportat o creștere a veniturilor de 31,8%, până la 711,6 milioane de euro. Cea mai importantă evoluție a vizat serviciile medicale cu plată directă care au înregistrat un avans de 52,5% față de…

Citeste continuarea Aici

You might also like