Profesorul Dame Sarah Gilbert spune că trebuie să fim capabili să producem vaccinuri mult mai rapid decât până acum

Cunoscutul om de știință Dame Sarah Gilbert lansează un avertisment, în ceea ce privește viitoarele pandemii. În opinia sa, cea care se află în spatele vaccinului produs de Oxford, spune că trebuie să fim capabili să producem vaccinuri mult mai rapid decât până acum, astfel aceasta a îndemnat lumea să lanseze un vaccin pentru următorul virus pandemic – așa-numita boală X, într-un timp de doar 100 de zile.

În cadrul unui interviu acordat Sky News, profesorul Dame Sarah Gilbert a declarat că până acum, a fost nevoie de aproximativ 300 de zile de la identificarea COVID-19 în China până la aprobarea primelor vaccinuri de către autoritățile medicale. Dar pentru a preveni impactul catastrofal al unei viitoare pandemii, răspunsul trebuie să fie mult mai rapid.

Este nevoie de o mai bună pregătire

În opini sa, „Nu este vorba de a face același lucru din nou, ci doar de a-l face mai repede”. „Ceea ce vorbim acum este să fim mult mai bine pregătiți, astfel încât să nu mai trebuiască să pornim din același loc data viitoare”, precizează aceasta.

În acest sens, profesorul Gilbert se va alătura directorului general al Organizației…

Citeste continuarea Aici

You might also like