Producătorii de alimente sunt obligați prin lege să includă o serie de informații utile pentru consumatori

În prezent, găsești pe etichete când te duci să cumperi din magazine, informații de pe ambalajele produselor alimentare.

Astfel, din punct de vedere legal, producătorii de alimente sunt obligați prin lege să includă o serie de informații utile pentru consumatori. În acest fel, când mergi la cumpărături la Lidl, Kaufland sau orice alt supermarket, poți lua o decizie avizată, poți face comparații în ceea ce privește conținutul nutrițional, ingredientele.

Nu în ultimul rând, poți înțelege mai bine ce impact are un aliment sau o băutură asupra dietei, pentru că numărul de calorii, porția de servire sau aditivii alimentari utilizați.

În opinia sa, Cristina Cornoiu, medic specialist de medicină de familie de la Cabinetul de Planificare Familială din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu – Jiu. Din această poziție, a explicat de ce sunt utile aceste informații pe etichetele produselor alimentare comercializate în România.

În afirmaţiile sale, „Aceste etichete au fost introduse obligatoriu de foarte mult timp în țări precum Statele Unite ale Americii și Canada, FDA (The United States Food and Drug Administration) estimând…

Citeste continuarea Aici

You might also like