Printre serviciile de sănătate publică specifice se vor afla şi serviciile prenatale şi postnatale, precum şi serviciile de consiliere psihologică postnatală

Pentru toate mamele din România, există legea care prevede că acestea pot beneficia de servicii gratuite de evaluare psihologică și consiliere psihologică. Această lege a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare de duminică 15 ianuarie 2023.

Din această dată, imediat după ce devin mame, femeile ar trebui să aibă parte de consiliere psihologică pentru a preveni și trata diferitele tulburări psihice care sunt asociate sarcinii sau nașterii. Prin Legea 33/2023, apărută azi în Monitorul Oficial și care se va aplica de duminică, 15 ianuarie, acest lucru devine posibil.

De altfel, președintele Klaus Iohannis promulgase miercuri, 11 ianuarie, legea care prevede ca pacientele asigurate să beneficieze de servicii de evaluare psihologică şi consiliere psihologică.

Mamele vor beneficia de consiliere psihologică, cu o condiție

În ţara noastă, această lege vine în completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Astfel, printre serviciile de sănătate publică specifice se vor afla şi serviciile prenatale şi postnatale, precum şi serviciile de consiliere psihologică postnatală.

Astfel, mamele vor…

Citeste continuarea Aici

You might also like