Pot oamenii să supraviețuiască fiind înghețați?

În prezent, oamenii de știință își pun această întrebare la modul serios: pot oamenii să supraviețuiască cu adevărat înghețați?

În timp ce ultima întrebare se află ferm în tărâmurile SF – răspunsul fiind un nu răsunător – există câteva exemple de supraviețuire a corpului uman la temperaturi destul de scăzute.

Oamenii nu pot supraviețui înghețați, conform cercetătorilor

În Minnesota, în anul 1980, o femeie a petrecut șase ore în zăpadă după ce și-a prăbușit mașina și a căutat fără rezultat ajutor. Medicii au raportat că era „înghețată” și i-au comparat corpul cu „o bucată de carne scoasă dintr-un congelator”. Și totuși, cumva, cu ajutorul unor pernițe de încălzire, ea a trăit să spună povestea.

Într-o poveste similară din anul 2016, un tânăr de 25 de ani a stat o perioadă de 12 ore în zăpadă, la temperaturi de -20°C. În ciuda faptului că medicii nu i-au putut detecta pulsul, au reușit să-l „readucă la viață”.

Sună destul de impresionant, nu? Dar am putea supraviețui înghețați o lungă perioadă de timp? „Răspunsul scurt este nu, nu este posibil și, foarte probabil, nu va…

Citeste continuarea Aici

You might also like