Pfizer și BioNTech au solicitat autorizaţie în vederea realizarii unui rapel de vaccin anti-covid pentru toți cetățenii de peste 18 ani

Recent, Pfizer și BioNTech au solicitat autorizație de utilizare de urgență de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii. Motivul este realizarea unui rapel de vaccin anti-covid pentru toți cetățenii de peste 18 ani.

În prezent, cele două companii farmaceutice se bazează pe rezultatele unei cercetări la care au participat peste 10.000 de voluntari. În urma analizei, Pfizer și BioNTech au constatat nu doar că rapelurile erau sigure, ci și că aveau o eficacitate de 95% împotriva Covid-19 simptomatic, comparativ cu schema de vaccinare cu doză dublă în perioada în care Delta era tulpina dominantă.

Iniţial, compania Pfizer a lansat în octombrie datele oficiale despre eficacitatea boosterului, însă acestea nu au fost încă revizuite de către colegi și nici publicate.

Rapelurile, anticipate de Joe Biden

Autorizarea primită de la FDA ar conduce Statele Unite ale Americii cu un pas mai aproape de predicția președintelui Joe Biden din august 2021. La jumătatea lunii a opta, acesta anticipase că rapelurile vor fi disponibile pentru toate persoanele majore din SUA. Solicitarea inițială a companiei farmaceutice a…

Citeste continuarea Aici

You might also like