Persoanele care beau vin roșu au un risc cu 17% mai mic de a contracta noul coronavirus

Din datele unui studiu realizat recent arată că persoanele care beau mai mult de cinci pahare de vin roșu pe săptămână au un risc cu 17% mai mic de a contracta noul coronavirus. Experții cred că acest lucru se datorează conținutului de polifenoli, care poate inhiba efectul virușilor precum gripa și infecțiile legate de tractul respirator.

În comparaţie, băutorii de vin alb care consumă între unul și patru pahare pe săptămână au avut un risc cu 8% mai mic de a contracta virusul în comparație cu cei care nu consumă, arată Antena 3.

Berea și cidrul nu au însă același efect ca vinul

Studiul arată că băutorii de bere și cidru au avut o șansă cu aproape 28% mai mare de a lua COVID, indiferent de cât de mult au consumat.

Cifrele din baza de date britanică UK Biobank au fost analizate la Spitalul Shenzhen Kangning din China, arată publicația britanică The Daily Mail.

Valoarea nutritivă a vinului roșu

În general, vinul roșu conține următoarele vitamine și minerale – chiar dacă acestea sunt prezente în cantități mici:

-Potasiu – acesta ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteză acidului proteic și nucleic, la…

Citeste continuarea Aici

You might also like