Pentru combaterea poliomelitei, Fundația Gates a promis 1,2 miliarde de dolari

În prezent, Fundația Gates a promis 1,2 miliarde de dolari pentru combaterea cazurilor de poliomielită la nivel global. Suma va fi transferată către Iniţiativa Mondiale pentru Eradicarea Poliomielitei (IMEP).

Astfel, Fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunțat, duminică, alocarea unei sume în valoare de 1,2 miliarde de dolari pentru a sprijini eforturile de eradicare a tuturor formelor de poliomielită la nivel global. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă internaţionale pe teme sanitare, desfășurată la Berlin, a relatat AFP.

Suma va fi transferată către Iniţiativa Mondială pentru Eradicarea Poliomielitei

În opinia sa, „Eradicarea poliomielitei este aproape. Dar boala rămâne o ameninţare (…)”, a afirmat Bill Gates, copreşedintele fundaţiei, într-o intervenţie online în cadrul Summitului Mondial pentru Sănătate care se desfăşoară în capitala Germaniei.

În contextul financiar, suma va fi transferată către Iniţiativa Mondiale pentru Eradicarea Poliomielitei (IMEP), al cărui obiectiv este eliminarea definitivă până în 2026 a poliomielitei, boală împotriva căreia există și un vaccin.

Din punct de vedere…

Citeste continuarea Aici

You might also like