Pentru achiziţia de roboţi, echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale, spitalului de Boli Infecţioase Timişoara va cheltui peste 3,5 milioane de euro

Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au finalizat şi au transmis Primăriei Timişoara documentaţia necesară pentru depunerea unui amplu proiect de luptă împotriva infecţiilor nosocomiale.

În contextul financiaro-medical, se urmăreşte obţinerea unei finanţări prin PNRR în valoare de 3,5 milioane de euro, bani cu care ar urma să fie cumpăraţi roboţi, echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii din spital.

Din datele unui comunicat de presă transmis, joi, de unitatea medicală, proiectul prevede reabilitarea, modernizarea şi extinderea unor structuri funcţionale de boli infecţioase, dezvoltarea şi dotarea cu echipamente moderne a laboratoarelor de analize de microbiologie, dar şi achiziţionarea de echipamente destinate reducerii Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale.
În afirmaţiile sale, “Toate investiţiile pe care le-am făcut în spital, şi vorbim de câteva milioane de euro doar în ultimii ani, au avut ca scop îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale şi creşterea siguranţei pacientului. Infecţiile nosocomiale, adică acele infecţii pe care un pacient le…

Citeste continuarea Aici

You might also like