Pe măsură ce lumea se redeschide, liderii chinezi continuă strategia de toleranță zero

Dacă Thailanda pune capăt carantinei pentru turiștii străini vaccinați, Japonia ușurează condițiile de intrare pentru oamenii de afaceri, Australia își deschide timid granițele, China… se închide.

Gigantul asiatic rămâne una dintre puținele țări din lume care își menține politica de toleranță zero față de Covid-19. China, care aproape și-a închis granițele din martie 2020, conduce și ea lupta pe frontul intern, încercând să înăbușe cea mai mică reapariție a virusului cu măsuri drastice, potrivit Les Echos.

În momentul de faţă, în toată țara, evenimentele sportive, spectacolele de teatru și concertele au fost amânate sau anulate. În Heihe, provincia Heilongjiang, pe 31 octombrie se desfășoară o a cincea campanie masivă de testare în rândul locuitorilor unui cartier al orașului, după ce au fost descoperite noi cazuri de Covid-19.

Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din februarie, autoritățile se tem de un nou focar epidemic, în urma unor noi contaminări în nordul țării.

Astfel, cu mai puțin de 500 de cazuri înregistrate oficial pe parcursul unei săptămâni, numărul rămâne foarte…

Citeste continuarea Aici

You might also like