Pandemia de coronavirus a zguduit puternic România iar casele de pensii nu mai au bani pentru plata ajutoarelor de înmormântare

În România, recenta explozie de cazuri de infectare, a dus la creșterea numărului de decese asociate acestei boli. Pe lângă faptul că groparii nu mai fac față valului de decese, Casa Județeana de Pensii din Vaslui a anunțat că nu mai are bani pentru plata ajutoarelor de înmormântare.

 În România, nu mai sunt bani pentru plata ajutoarelor de înmormântare. COVID face ravagii

Astfel, casa Județeană de Pensii din Vaslui nu mai are bani pentru plata ajutoarelor de înmormântare. Numărul celor care au murit a crescut atât de mult încât au fost epuizate fondurile alocate, informează Radio România Actualități.

În luna octombrie, fondurile s-au epuizat înainte de încheierea lunii și s-au înregistrat câteva zile de întârziere pentru achitarea acestui drept către solicitanți, precizează sursa.

Un român a declarat că a primit un număr de telefon de la Casa Județeană de Pensii din Vaslui la care trebuie să apeleze pentru a vedea dacă sunt sau nu bani pentru  Ajutorul de înmormântare.

Număr uriaș de decese în Vaslui

Din punct de vedere al numărului de decese, Radio România Actualități spune că dacă media unei luni obișnuite era de…

Citeste continuarea Aici

You might also like