Organizația Meteorologică Mondială : În Europa, temperaturile au crescut mai mult decât în restul lumii în ultimele trei decenii.

Un raport dat publicității, arată că valurile de căldură din Europa ar fi putut cauza mai mult de 20.000 de decese. În acest sens, Europa se confruntă cu o adevărată problemă iar Organizația Meteorologică Mondială a afirmat că temperaturile au crescut pe Bătrânul Continent mai mult decât în restul lumii în ultimele trei decenii.

Astfel, Valurile de căldură din timpul verii din Franța, Germania, Spania și Marea Britanie au cauzat peste 20.000 de decese „în exces”, se arată într-un raport publicat joi, care compilează cifrele oficiale.

Numărul de decese în 2022, mai mare decât se estima

În contextul climatic, temperaturile au atins aproape 40 de grade Celsius sau mai mult, de la Paris la Londra în anul 2022, iar climatologii de la grupul World Weather Attribution spun că astfel de temperaturi ridicate ar fi fost „practic imposibile” fără schimbările climatice.

Concret, un val de căldură din anul 2003 a provocat peste 70.000 de decese în exces în Europa, în mare parte în Franța, și a determinat multe țări să implementeze măsuri precum sisteme de avertizare timpurie, cerând oamenilor să verifice ce fac ceilalți și…

Citeste continuarea Aici

You might also like