OMS avertizează şi se arată îngrijorată de o posibilă apariție a mai multor focare de rujeolă

În raportul  Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), realizat recent se arată că peste 22 de milioane de copii nu au făcut prima doză de vaccin împotriva rujeolei anul trecut, marcând cea mai mare creștere din ultimele două decenii. În același raport, OMS se arată îngrijorată de posibilă apariție a mai multor focare de rujeolă.

Presa internațională notează, citând raportul OMS, că în timp ce cazurile raportate au scăzut cu peste 80 de procente în 2020, riscul de rujeolă este, de fapt, în creștere. Situația este cauzată de faptul că imunizarea a scăzut. Mai mult, către laboratoare s-a trimis cel mai mic număr de probe pentru a fi testat. Acest lucru pune în pericol capacitatea țărilor de a preveni focarele, a avertizat OMS.

Avertisment teribil de la OMS: Riscăm să schimbăm o boală mortală cu o alta

 

În opinia sa, ”În timp ce cazurile de rujeolă raportate au scăzut în 2020, dovezile sugerează că probabil vedem calmul de dinainte de furtună, deoarece riscul de focare continuă să crească în întreaga lume”, a declarat Kate O’Brien, directorul Departamentului de Imunizare, Vaccinuri și Biologie al OMS.

Campaniile…

Citeste continuarea Aici

You might also like