OMS avertizează: Epidemia de holeră are un mare potențial de extindere

Epidemiile de holeră din lume, care anul acesta au atins un record de 29, au acum, „un mare potențial de extindere” în zonele vulnerabile din Africa de Vest și America Latină, a declarat specialistul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Philippe Barboza.

Există un risc mare, mai ales în zonele vulnerabile, cu acces limitat la apă potabilă și servicii de canalizare minime, precum focarul din Haiti, unde a provocat peste 150 de decese și există temerea că s-ar putea răspândi prin fluxurile migratorii.

Cel mai mare risc

În acest context, ţara cu cel mai mare risc este Republica Dominicană, care împarte aceeași insulă cu Haiti, însă aceasta are un sistem robust pentru a detecta orice caz și a preveni răspândirea bolii, a spus Barboza, potrivit 20 Minutos.

În prezent, focarele simultane de holeră – printre care se numără cele din Siria, Liban, Pakistan și Malawi – coincid cu o capacitate limitată de producție a vaccinurilor pentru prevenirea bolii, despre care se preconizează că anul acesta va ajunge la 36 de milioane de doze.

Situația va fi mai tensionată anul viitor, întrucât dintre singurii doi producători ai…

Citeste continuarea Aici

You might also like