OMS a emis un avertisment cu privire la o boală care face ravagii printre copiii

În Europa, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis un avertisment cu privire la o boală care face ravagii printre copii. În acest sens, mai multe țări europene au anunțat deja primele cazuri. Momentan, medicii nu știu originea acestei boli.

Un focar misterios de hepatită de origine necunoscută îngrijorează autoritățile sanitare din Europa. Primele cazuri au fost înregistrate în Marea Britanie, unde au fost 74 de copii bolnavi, din ianuarie până în prezent. În mod îngrijorător, niciunul dintre ei nu are virușii care provoacă de obicei boala.

În prezent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană de Sănătate au emis un avertisment către celelalte țări europene, cerându-le să raporteze cazurile de infecție acută a ficatului, care e de origine necunoscută.

Creștere a numărului de cazuri

Concret, în Danemarca, Olanda, Spania și Irlanda au anunțat de asemenea existența misterioasei creșteri a numărului de cazuri. Nouă copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 6 ani s-au îmbolnăvit și în statul Alabama din Statele Unite. Hepatita poate duce la disfuncții hepatice, cazurile variind ca severitate în…

Citeste continuarea Aici

You might also like