Oamenii de știință au descoperit, accidental, un nou organ, în corpul uman

Din punct de vedere anatomic, corpul uman continuă să rămână un mister pentru oamenii de știință, care, grație cercetărilor complexe, descoperă, de fiecare dată, lucruri noi. Exact asta a făcut o echipă de cercetători din Țările de Jos când și-a dat seama, întâmplător, în 2020, în timp ce studia cancerul de prostată, că oamenii mai au un organ.

Astfel, descoperirea a fost descrisă în revista ”Radiotherapy and Oncology” ca fiind un set de glande salivare, predominant glande mucoase, cu canale de drenare multiple, poziționate în partea din spate a nazofaringelui, informează Unilad.com.

După ce, în anul 2018, s-a descoperit cel mai mare organ din corp – saci interconectați, umpluți cu lichid care străbat structurile de colagen și elastină din zonele de sub piele și între alte organe și țesături din corpul uman – acum, oamenii de știință vin cu o nouă descoperire. La fel de impresionantă.

Un set de glande salivare, ascunse în zone din capul pacienților

Concret, echipa de medici de la Institutul Olandez al Cancerului și-a dat seama că două zone din capul pacienților luminează foarte mult, observând astfel că un…

Citeste continuarea Aici

You might also like